Vinyl kamerbreed okt05

Tags

Related Posts

Share This

Vinyl kamerbreed

Vinyl, in de volksmond ook wel bekend als zeil, is een zachte kunststof vloerbedekking die relatief goedkoop en makkelijk in het onderhoud is. Linoleum- en rubbervloeren bieden min of meer vergelijkbare materiaaleigenschappen.

Dikker is niet altijd beter

Een vinylvloer bestaat uit zacht, geschuimd pvc met een slijtlaag van polyurethaan en is verkrijgbaar in diktes van circa 1 tot 3,5 millimeter. Een dikkere schuimlaag zorgt dat je er comfortabeler op loopt, maar betekent niet automatisch ook een hogere kwaliteit. Integendeel: als de slijtlaag niet sterk genoeg is, zullen hakken of vallende voorwerpen juist sneller voor beschadigingen zorgen. Kies daarom altijd een kwaliteitsvinyl met een sterke toplaag als je de vloer intensief wilt gebruiken. Anders wordt goedkoop al snel duurkoop. In ruimtes die niet zo vaak worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een logeerkamer, kun je dan voor een wat goedkoper vinyl gaan.

Een van de voordelen van vinyl is dat het in een enorm aantal dessins verkrijgbaar is van hout of steenstructuren tot fantasiemotieven en vrolijke kinderdecoraties. Voor ieder interieur en elke smaak is wel een passende vinylvloer te vinden.